Εκτύπωση

«9ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων»

«9ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και
1ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων»
Συμμετέχοντες-Περιλήψεις & Εργασίες που ανακοινώθηκαν στο Συνέδριο

«9th Panhellenic Interdisciplinary Conference of Alzheimer's Disease and Related Disorders and 
1st Mediterranean Conference on Neurodegenerative Diseases»
Participants-Abstracts & Papers announced at the Conference.

Ευρετήριο Συγγραφέων και Συμμετεχόντων - Authors' index and Participants (.pdf)

Ευρετήριο Πρακτικών - Supplement index (.pdf)

Πρακτικά σελ. 9-340 - Supplement p. 9-340 (.pdf)

Πρακτικά σελ. 341-654 - Supplement p.341-654 (.pdf)

Εκτύπωση

Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων διοργανώνει το, ανά διετία, καθιερωμένο πλέον, Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στις 14-17 Μαΐου 2015, στο "Grand Hotel Palace", στην Θεσσαλονίκη, στην Ελλάδα. 
Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών πρόκειται να διεξαχθεί μαζί με το 1ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, ένα νέο εγχείρημα που στόχο έχει να φέρει σε επαφή επιστήμονες από τις γείτονες χώρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την άνοια, που απασχολεί ολόκληρη την υφήλιο. 
Ο συνδυασμός αυτών των δύο Συνεδρίων φιλοδοξεί:

 

  • να φιλοξενήσει τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στο χώρο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν και θα μοιραστούν τα αποτελέσματα από τις τελευταίες Επιστημονικές Έρευνες, τις φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές Κλινικές Δοκιμές, και από την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών
  • να δώσει την ευκαιρία σε διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας να παρουσιάσουν τη συμβολή τους στους ασθενείς και στους περιθάλποντες.

Κλινικοί γιατροί (νευρολόγοi, ψυχίατροι, γηρίατροι), νευροεπιστήμονες (μοριακοί γενετιστές, νευροπαθολόγοι, νευροβιολόγοι, νευροψυχολόγοι, φαρμακοποιοί), καθώς και εκπρόσωποι από βιοϊατρικές και φαρμακευτικές Εταιρείες, ασθενείς, οικογένειες και οι περιθάλποντές τους, θα γίνουμε σοφότεροι και ικανότεροι να αντιμετωπίσουμε την Άνοια από αυτή τη συνάντηση κορυφαίων ειδικών. 
Μοναδικός μας στόχος η πρόληψη και η αντιμετώπιση της άνοιας και η βελτίωση της φροντίδας.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη σελίδα του Συνεδρίου με αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις εγγραφές, κτλ.

Πατήστε εδώ για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε ζωντανά και on demand το συνέδριο.

Εκτύπωση

«Ηθικά Διλήμματα και Νέες Τεχνολογίες στην Άνοια»

Σας ενημερώνουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer σε συνεργασία με το ίδρυμα Αγγελοπούλου, τα ερευνητικά προγράμματα ASPAD και ΕνΝΟΗΣΗΣτου Α.Π.Θ. και το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με θέμα: «Ηθικά Διλήμματα και Νέες Τεχνολογίες στην Άνοια» στο ΚΕΔΕΑ του Α.Π.Θ.

Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν γιατροί, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με τη Νόσο Alzheimer αλλά και με τη συνεισφορά νέων τεχνολογιών και παρεμβάσεων που μπορούν να υποστηρίξουν τα άτομα με άνοια και τους περιθάλποντές τους.

Στα πλαίσια της τελετής έναρξης της Διημερίδας, την Παρασκευή 19/9/14 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τη διημερίδα απευθυνθείτε:

 

*στα τηλ. των Κ.Η. Νόσου Alzheimer:

2310 810411 και 2310 351451-5 και

*στον διαδικτυακό σύνδεσμο της διημερίδας:http://titan.csd.auth.gr/conference/index.html

Εκτύπωση

ΗΜΕΡΙΔΑ «Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση»

Το ερευνητικό έργο MOBISERV του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών,  διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νέες Τεχνολογίες για Ενεργό Γήρανση», η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, στο Αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων – ΚΕΔΕΑ (3ης Σεπτεμβρίου, Πανεπιστημιούπολη) στην  Θεσσαλονίκη.

 

Η ημερίδα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της ενεργούς γήρανσης με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, να φέρει σε επαφή επιστήμονες, φοιτητές  (πληροφορικής, ιατρικής, ψυχολογίας κλπ), επαγγελματίες υγείας και περιθάλποντες ηλικιωμένων και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των φοιτητών και των επαγγελματιών υγείας.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι ανάγκες των ηλικιωμένων και οι τρόποι κάλυψής τους μέσω των νέων τεχνολογιών, προγράμματα ενίσχυσης μνήμης μέσω Η/Υ, κοινωνικά ρομπότ στην υπηρεσία ασθενών με άνοια κ.α.

Τιμή εισόδου 20,00€, Φοιτητές: 10,00€

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου (.pdf)

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα συμμετοχής (.docx)

Το βίντεο της ημερίδας είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμοhttp://www.auth.gr/video/16119

Εκτύπωση

1ο Συνέδριο Σωματικής Άσκησης και Φυσικοθεραπείας στην Τρίτη Ηλικία

Το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (P.I.N.Dis) και η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) σας προσκαλούν στο 1ο Συνέδριο Σωματικής Άσκησης και Φυσικοθεραπείας στην Τρίτη Ηλικία, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 - 16 Δεκεμβρίου 2012, στο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 - 307, Θεσσαλονίκη.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα του συνεδρίου (.pdf)

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα συμμετοχής (.doc)

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο υποβολής περίληψης (.doc)

Εκτύπωση

1o Συνέδριο Νευροψυχολογίας "Τρίτης Ηλικίας"

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο Συνέδριο Νευροψυχολογίας της "Τρίτης Ηλικίας", που θα πραγματοποιηθεί στις 18 - 21 Οκτωβρίου 2012, στο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 - 307, Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την φόρμα συμμετοχής (.doc)

Εκτύπωση

7ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 7o  Ιατρικό – Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών
Την πολύτιμη εμπειρία και γνώση διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ειδικών σε θέματα άνοιας, μοιράστηκαν πάνω από 850  γιατροί, ψυχολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας στο 7ο Ιατρικό – Διεπιστημονικό Συνέδριο Νόσου Alzheimer & Συγγενών Διαταραχών  που διεξήχθη 16-20 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στην Θεσσαλονίκη. 
Το συνέδριο οργανώθηκε από  Πανελλήνιο  Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών. 
Σε προσυνεδριακή συνάντηση (15/2) διεθνούς ομάδας με αντιπροσώπους από κάθε ήπειρο συζητήθηκαν εκτενώς οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στη μεθοδολογία τους, στις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στο περιβάλλον των ασθενών με άνοια,  και τέλος στη συνεισφορά των νέων τεχνολογιών  στην ποιότητα ζωής των ασθενών αυτών.
Κατά την συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη, παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση αλλά και τις προτάσεις για το μέλλον και οι ξένοι επιστήμονες επεσήμαναν πως Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό κρίκο στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της Νόσου Alzheimer. 
Κατά την διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις γύρω από το σοβαρό πρόβλημα της άνοιας. Πιο αναλυτικά,  παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα για τη βασική έρευνα, τις ιατρικές καινοτομίες και φάρμακα (Q10, Κρόκος Κοζάνης, νέα μορφή διασπειρόμενου δισκίου Δονεπεζίλης, Ανιρασετάμη, Αυτοκόλλητο Ριβαστιγμίνης) από Έλληνες και ξένους ερευνητές από όλο τον κόσμο. 
Στα πλαίσια του συνεδρίου διοργανώθηκε (21/2) στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Ας θυμηθούμε αυτούς που δεν θυμούνται πια. Η μάχη κατά της νόσου Αλτσχάιμερ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer, το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και την Γαλλία, παρουσιάστηκαν  νέα δεδομένα για την Νόσο Alzheimer, τις άλλες άνοιες, τα προβλήματα του λόγου στον Παρκινσονισμό και τέλος οι προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα από το 1995, ερευνητικές και κοινωνικές, με στόχο την καλύτερη ποιότητα  ζωής των ασθενών με άνοια και των οικογενειών τους.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, καθηγήτρια Μάγδα Τσολάκη το συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς «για μια ακόμη φορά καταφέραμε να βρεθεί η φοβερή αυτή νόσος στο προσκήνιο των προσπαθειών που γίνονται στην χώρα μας, με την συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων».