ALZHEIMER ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η Alzheimer Ελλάς σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύνδεσμο Πανοράματος και τον τομέα Εθελοντισμού & Μ.Κ.Ο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνουν την Τετάρτη,  23 Νοεμβρίου 2011, στις 19.00 μ.μ. την εκδήλωση Alzheimer Σοκολάτα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307, Θεσσαλονίκη.

Σας προσκαλούμε όλους να στηρίξετε τον αγώνα μας και να απολαύσετε μια βραδιά η οποία θα περιλαμβάνει μουσική και χορό.

Όμάδες στήριξης μέσω διαδικτύου

Η Alzheimer Ελλάς στηρίζοντας τους περιθάλποντες και τις οικογένειες των ανθρώπων με άνοια, εγκαινιάζει μια νέα καινοτόμα υπηρεσία.

Πιο συγκεκριμένα, παρέχει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα συμμετοχής σεομάδες στήριξης μέσω διαδικτύου (online) για τους περιθάλποντες που ζουν εκτός Θεσσαλονίκης, αλλά και για εκείνους που η απομάκρυνση τους από το χώρο τους είναι δύσκολη, λόγω της συνεχόμενης παροχής φροντίδας στους ασθενείς.

Στόχος αυτών των διαδικτυακών συναντήσεων είναι:

• η παροχή πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών προκειμένου η φροντίδα να είναι αποτελεσματικότερη και
  • η παροχή συναισθηματικής υποστήριξης στους περιθάλποντες ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η θλίψη, η απώλεια και η μοναξιά.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κωνσταντίνα Καραγκιόζη, Ψυχολόγος

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμαριάς και την Εταιρεία Alzheimer της Καλαμαριάς, εγκαινιάζει την Τρίτη,  11 Οκτωβρίου 2011στις 20.00 μ.μ., έκθεση με έργα ζωγραφικής – χαρακτικής – κεραμικής – κοσμήματος – κολάζ – φωτογραφίας και άλλα χειροτεχνήματα.

Η έκθεση θα λάβει χώρα από 11-15 Οκτωβρίου 2011, στον εκθεσιακό χώρο του Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς).

Την έκθεση  στηρίζουν  εργαζόμενες γυναίκες , μητέρες, σύζυγοι, οι οποίες παράλληλα με την εργασία τους εκφράζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και με την συμμετοχή τους σε διάφορες εκθέσεις της πόλης μας, κάνουν την υπέρβασή τους στον καλλιτεχνικό χώρο.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο και άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν ομιλία της κ. Τσολάκη για την άνοια (12/10) , ομιλία της κ. Πασχαλέρη, βιολόγου - διατροφολόγου (13/10), βραδιά ποίησης από καταξιωμένες ποιήτριες της πόλης μας (14/10) καθώς και κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο (15/10).

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Τρίτη –Παρασκευή 18.00  – 22.00

Σάββατο 12.00 – 14.00 και 19.00 – 21.00

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ

Την Πέμπτη 6/10/2011 και ώρα 19.00, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Πλατεία Αριστοτέλους) η  ALZHEIMER Ελλάς διοργανώνει ομιλία με θέμα  «Έξυπνες ιδέες για πετυχημένα γηρατειά».

Θα μιλήσει η κα Μάγδα Τσολάκη, MD, PhD, Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Θεολόγος Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer.

Ο Gabriel Garcia Marquez έγραψε ότι «το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη». Απλές συμβουλές μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για ευχάριστα γηρατειά, αποτελώντας «συστατικά επιτυχίας» για την καλή νοητική και σωματική κατάσταση στην τρίτη ηλικία.

Στα «συστατικά» αυτά αλλά και στα προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και οι οικογένειές τους, θα αναφερθεί η κα. Τσολάκη στην διάρκεια της ομιλίας της, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό.

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ALZHEIMER 2011

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, διοργανώνει περίπατο μνήμης (Memory Walk) στην Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα : 19:00 μ.μ.

Η συμβολική αυτή πορεία θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο και θα τερματίσει στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Θα ακολουθήσει ενημερωτική ομιλία και θεατρική παράσταση από τους ηθοποιούς του Κ.Θ.Β.Ε.

Είστε ασθενείς, συγγενείς, περιθάλποντες, ή απλώς θέλετε να δείξετε το ενδιαφέρον σας;

Είναι ώρα να γνωρίσουμε τα πρόσωπα της άνοιας !

Ελάτε για μια συμβολική μικρή πορεία που θα περιέχει ένα μεγάλο μήνυμα

Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά!