Μαραθώνιος Zumbathon – Μια πρωτοβουλία που αξίζει να στηρίξετε!

H Alzheimer Ελλάς, σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο αδελφότητα Κυριών Θεσσαλονίκης και με εκπαιδευτές zumba από όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν μια χορευτική βραδιά για την ενίσχυση των σκοπών της εταιρείας Alzheimer.

Η φιλανθρωπική βραδιά διοργανώνεται την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο  Ιβανόφειο γήπεδο (Αγ. Δημητρίου 159, Γραμμές Λεωφορείων ΟΑΣΘ : 17, 24, 37) και θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα.

Η παραχώρηση του γηπέδου είναι μια ευγενική χορηγία του Γ.Σ. «Ηρακλής».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει χορευτικό πρόγραμμα σωματικής άσκησης, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικά εκπαιδευμένοι χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μία συμβολική εκδήλωση που υπογραμμίζει την ευεργετική επίδραση της σωματικής άσκησης στον εγκέφαλο.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια η Zumba έχει γίνει γνωστή ως χορευτικό πρόγραμμα και διδάσκεται κυρίως σε σχολές χορού. Συνδυάζει βήματα Latin, Βelly dance, hip-hop, African, Bollywood και πολλά άλλα είδη με μουσική και χαρίζει  διασκέδαση, χαμόγελα, ενώ παράλληλα γυμνάζει όλο το σώμα.

Σας προσκαλούμε όλους να φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια  και να βρεθείτε κοντά μας για να χορέψετε, να διασκεδάσετε, να γυμναστείτε και να στηρίξετε το έργο μας!

Πορεία Δημοσιογράφου για τη Νόσο Alzheimer

Η  Alzheimer Ελλάς έχει την χαρά να υποδεχθεί στην Θεσσαλονίκη τον Ισπανό δημοσιογράφο Guillermo Nagore ο οποίος θα περπατήσει από την Ισπανία ως την  Ιερουσαλήμ με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τη Νόσο Alzheimer.

Ενδιάμεσος σταθμός του ταξιδιού θα είναι και η Θεσσαλονίκη, όπου ο δημοσιογράφος την Δευτέρα  12.11 και ώρα 9.00 π.μ. θα επισκεφθεί το κέντρο ημέρας της  Alzheimer Ελλάς (Πέτρου Συνδίκα 13), θα ενημερωθεί για το έργο μας και θα δεχθεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Εφαρμογή H/Y από Φοιτητές του CITY College για την Alzheimer Ελλάς

Η Alzheimer Ελλάς, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που υλοποιεί για την στήριξη των ασθενών  με άνοια, περιλαμβάνει προγράμματα νοητικής αποκατάστασης μέσω χρήσης Η/Υ, καθώς  και λειτουργία τμημάτων εκμάθησης Η/Υ σε επίπεδο αρχαρίων. Τα δύο αυτά προγράμματα στοχεύουν στην ενδυνάμωση διαφόρων νοητικών λειτουργιών και έχουν φέρει ως τώρα πολύ θετικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με άνοια.

Η Alzheimer Ελλάς θέλοντας να ενισχύσει τα προγράμματα αυτά και  σε συνεργασία με μια ομάδα φοιτητών  πληροφορικής του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield πρόκειται να αναπτύξουν μια εφαρμογή που θα περιλαμβάνει ασκήσεις σχετικές με τον λόγο. Το πρόγραμμα θα σχεδιαστεί με γνώμονα την διευκόλυνση  των τελικών χρηστών .

Το CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield με την ευαισθησία που το διακρίνει για τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη θέλησε να συνδράμει στο έργο μας.  Οι φοιτητές πληροφορικής του CITY College προσφέρουν εθελοντικά τις γνώσεις και τον χρόνο τους προκειμένου να ενισχύσουν το πρόγραμμα υπολογιστών  και να δημιουργήσουν ένα λογισμικό το οποίο θα είναι εύχρηστο αλλά ταυτόχρονα και  ενδιαφέρον για τους χρήστες.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η Alzheimer Ελλάς και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού , Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Καλαμαριάς εγκαινιάζουν την Τετάρτη,  10 Οκτωβρίου 2012,στις 20.00 μ.μ., εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής – χαρακτικής – ψηφιδωτού- γλυπτικής – αγιογραφίας  - φωτογραφίας κ.α.

Η έκθεση θα λάβει χώρα από 9-14 Οκτωβρίου 2012, στον εκθεσιακό χώρο του Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2,παραλία Αρετσούς). Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις τόσο στον χώρο της έκθεσης όσο και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Παράλληλες Εκδηλώσεις

Τετάρτη 10 Οκτ. 2012,  20.00 Gallery Remezzo - Εγκαίνια έκθεσης - Χαιρετισμός από την Καθηγήτρια Νευρολογίας ΑΠΘ Μ. Τσολάκη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer- Η Μαριάνα Μποζαπαλίδου και ο Θοδωρής Βουτσικάκης στο μουσικό μέρος.

Πέμπτη 11 Οκτ. 2012 20:30 Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο – Αφιέρωμα στη Θεσ/νίκη. Ο Θωμάς Κοροβίνης, Φιλόλογος-Συγγραφέας θα αφηγηθεί αποσπάσματα από το Λεύκωμά του: «Θεσσαλονίκη 1912-2012: Μέσα στα στενά σου τα σοκάκια…» Απαγγελία Ποιημάτων - Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 12 Οκτ. 2012, 20:30 Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο - Συναυλία της Μαριάνας Μποζαπαλίδου και του Θοδωρή Βουτσικάκη με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη, Νίνο Ρότα και άλλων σημαντικών συνθετών.

Σάββατο 13 Οκτ. 2012 12:30 Gallery Remezzo Η Ειρήνη Πασχαλέρη, Βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, θα αναφερθεί σε τρόπους υγιεινής διατροφής και μαγειρέματος.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης :

Τρίτη –Παρασκευή 18.30  – 22.00

Σάββατο 12.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Κυριακή: 12.00 – 17.00

Υπεύθυνη Εκδήλωσης : κ. Τσαπικίδου, 6976516383

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ALZHEIMER

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ (SINGLE) ΤΟΥ JOSEPH PORTELLI HOW THE TIMES HAVE CHANGED (ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ) ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΙΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τα έσοδα θα διατεθούν στις συμμετέχουσες εταιρείες – μέλη της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer ( Alzheimers Disease International ) σε όλο τον κόσμο.

Ο Αυστραλός τραγουδοποιός Joseph Portelli θα διαθέσει όλα τα καθαρά κέρδη που θα προκύψουν από τις πωλήσεις του τραγουδιού του How The Times HaveChanged (Πώς αλλάξαν οι καιροί) για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσoυ Alzheimer επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer στις 21 Σεπτεμβρίου 2012. Το single αυτό που προέρχεται από τον επικείμενο δίσκο του καλλιτέχνη με τον ομώνυμο τίτλο How The Times Have Changed (Πώς αλλάξαν οι καιροί ) κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012 μέσω του I Tunes και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer η οποία θα υποστηρίξει τις τοπικές εταιρείες σε κάθε χώρα που θα αγοραστεί το τραγούδι (την πλήρη λίστα με τις εταιρείες Alzheimer μπορείτε να δείτε εδώ http://www.alz.co.uk/associations).

Ο Portelli, ένας θερμός υποστηρικτής του αγώνα για την Ν. Alzheimer θα διαθέσει τα έσοδα των πωλήσεων του τραγουδιού του με σκοπό να αυξήσει την ευαισθητοποίηση και τις χορηγίες για τα 35 εκ. των ανθρώπων καθώς και των οικογενειών τους που ζουν με αυτή την ταχέως αναπτυσσόμενη και ιδιαίτερα βεβαρημένη ασθένεια, παγκοσμίως.

Η Νόσος Alzheimer είναι κάτι γνωστό για τον Joseph. Το τραγούδι How The TimesHave Change (Πώς αλλάξαν οι καιροί) γράφτηκε μετά από την διάγνωση του πατέρα του, που πάσχει από Νόσο Alzheimer, το 2004. Αυτό το από καρδιάς τραγούδιείναι το αποτέλεσμα της έμπνευσης του καλλιτέχνη από την δύναμη και το κουράγιο της μητέρας του. O ίδιος πάλευε με την θλίψη όσο ο πατέρας του άρχισε σταδιακά να μην αναγνωρίζει το πρόσωπο του γιού του.

Ο Joseph λέει, “Το τραγούδι γράφτηκε για μένα. Είναι η έκφραση των συναισθημάτων μου και μιας κραυγής για το πώς επηρεάστηκα από την διάγνωση του πατέρα μου. ”Ο Portelli ελπίζει ότι φέρνοντας την Νόσο Alzheimer στην επικαιρότητα, χρησιμοποιώντας την φωνή του και ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να αγοράσουν το τραγούδι του από τις 10 Σεπτεμβρίου και μετά, μπορεί να βοηθήσει να γίνει η διαφορά από χώρα σε χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.alz.co.uk/WAMsong