“ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΙΟΤΡΑΠΕΖΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ”

Το νεοσύστατο επιστημονικό, ερευνητικό, μορφωτικό, και εκπαιδευτικό σωματείο με την επωνυμία “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΙΟΤΡΑΠΕΖΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ”, υπό τη διοίκηση προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώνει οτι:

την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00-13:00, στη Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη» Πέτρου Συνδίκα 13, 4ος όροφος, θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής, Διοικητικού Συμβουλίου, Επιστημονικής Επιτροπής και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Καλούνται τα Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου να υποβάλουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο, στην Επιστημονική Επιτροπή και στην Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς επίσης και να προσέλθουν να ψηφίσουν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου.

Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, υπό την διοίκηση προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ανακοινώνει ότι: τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.30-13.00, στην Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης», Λεωφ. Κ. Καραμανλή 164, 6ος όροφος, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Σωματείου, για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής, Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών του σωματείου, η Γεν. Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013, στις 11.00, στον ίδιο χώρο, όπως ορίζει το καταστατικό.

Καλούνται τα Ιδρυτικά Μέλη του Συλλόγου να υποβάλουν υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή, καθώς επίσης και να προσέλθουν να ψηφίσουν, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του σωματείου.

«ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer  και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς, διοργανώνουν την Ομαδική Εικαστική  Έκθεση  «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΤΕΧΝΗ», με τίτλο «Ο κόσμος μας αλλάΖΕΙ. Ποιό θα είναι το μέλλον μας;». Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν 31 καλλιτέχνες με δημιουργίες ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, φωτογραφίας, χαρακτικής, μεικτής τεχνικής, ξυλογραφίας και ψηφιακού σχεδιασμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα20:00, στον εκθεσιακό χώρο Gallery Remezzo (Ν. Πλαστήρα 2-Στάση Απολυμαντήριο, Λεωφορείο 5 Ν. Κρήνης).

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν και οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο:

Πέμπτη 10/10/13 στις 20:00, Gallery Remezzo, Βραδιά Ποίησης με απαγγελία ποιημάτων από τις ποιήτριες: Ζωή Σαμαρά, Κούλα Αδαλόγλου, Μαρία Αρχιμανδρίτου, Μελίτα Τόκα- Καραχάλιου. Στο πιάνο η Μαρία Νικητίδου.

Παρασκευή 11/10/13 στις 18:30, Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθν. Αμύνης 1), Βιωματικό Σεμινάριο Gestalt: «Επαφή με…‘άκαμπτη πανοπλία’ ή με δημιουργική προσαρμογή;». Θεωρητική παρουσίαση, βιωματικές ασκήσεις και παραδείγματα σε σχέση με την άνοια από ψυχολόγους εκπαιδευμένους στην ψυχοθεραπεία Gestalt.

Σάββατο 12/10/13 στις 19:00, Chocolaterie Remezzo (δίπλα στη Gallerie Remezzo), Αφιέρωμα «Αρχαία Ελληνική Γλυπτική». Ομιλήτρια η κα Λεονάρδα Λαμπριανίδου.

Οδηγός Δράσεων Συλλόγων Ασθενών Ελλάδας

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Azheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas)συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Health Daily μετά το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών "Patients in power" να δημιουργηθεί ένας οδηγός των δράσεων και του έργου των συλλόγων ασθενών της Ελλάδας.

Για να κατεβάσετε τον οδηγό πατήστε εδώ:

Την παρουσίαση της Εταιρείας μας θα τη βρείτε στη σελίδα 14.

Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Alzheimer

21 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τη Νόσο Alzheimer Σε συνεργασία με την κοινωνική Οργάνωση «Αγάπη» λειτούργησε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 ως τις 16.00 περίπτερο στον Πεζόδρομο της Ικτίνου, με πλούσιο πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την άνοια από εξειδικευμένους επιστήμονες της Alzheimer Ελλάς.

Πατήστε εδώ για να δείτε το τηλεοπτικό απόσπασμα.