Εικιαστική έκθεση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            17.05.2017

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σας προσκαλεί στην εικαστική έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής 45 καλλιτεχνών, που διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά, στην Πινακοθήκη
της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 6ος όροφος, Νικ. Γερμανού 1 στη Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 έως και την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια
της ομαδικής εικαστικής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα-Παρασκευή: 09.00 – 14.00

Κυριακή: 09.00– 14.00

Κάθε Σάββατο: κλειστά

Δευτέρα 5/6 (Αγίου Πνεύματος): κλειστά

Υπό την αιγίδα των:

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών     Περιφ. Κεντρ.Μακεδονίας

Χορηγοί επικοινωνίας

Θεατρικό αναλόγιο «Η φωνή του Περιθάλποντα»

Θεατρικό αναλόγιο «Η φωνή του Περιθάλποντα»           14.3.2017

Ο Σύλλογος Φίλων της Alzheimer Hellas σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν την Τρίτη 21/03 στις 18:30 στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) θεατρικό αναλόγιο με αυθεντικά κείμενα περιθαλπόντων ατόμων με άνοια. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!
Τρεις ηθοποιοί και ένας περιθάλποντας/ερασιτέχνης ηθοποιός αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν τις ιστορίες των περιθαλπόντων. Με τη δική τους φωνή θα μιλήσουν με τα λόγια των ατόμων που φροντίζουν, θα μας μεταφέρουν στο δικό τους κόσμο. Συγκίνηση, φόβοι, δυσκολίες αλλά και χιούμορ, ικανοποίηση, ελπίδα, στήριξη, όλα αυτά μαζί αναδύονται από τα κείμενα που θα παρουσιαστούν και θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι… στο ταξίδι της φροντίδας!
Στο πλαίσιο των θεραπευτικών παρεμβάσεων της
Alzheimer Hellas, οι περιθάλποντες είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες στήριξης με βάση τη λογοτεχνία. Ένα κείμενο ή ένα ποίημα γινόταν κάθε φορά η αφορμή για προφορική και γραπτή έκφραση συναισθημάτων, ιστοριών, βιωμάτων. Στα κείμενα που έγραψαν αποτυπώνεται η φωνή τους, αυτά που θέλουν να ακουστούν και που θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα, να τους κατανοήσουμε.
Περιθάλποντας είναι αυτός που φροντίζει, που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας στον άνθρωπο που αγαπά, που βιώνει ποικίλα συναισθήματα, όπως αγωνία, άγχος, θυμό, θλίψη, φόβο. Όλα αυτά είναι σημαντικό να τα εκφράζει, να τα εξωτερικεύει, να ακουστεί η φωνή του!

Συμμετέχουν στη σκηνή:

Θυμιοπούλου Ελένη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Σκαρλάτου Τζένη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Στυλιανού Χρίστος, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Χουρμουζιάδης Χουρμούζιος, Περιθάλποντας/Ερασιτέχνης ηθοποιός

Ακούγονται οι φωνές των:

Βλάχου Μομώ, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Δρόσου Έφη, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Σκαρλάτου Θάλεια, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Τσόγκα Κοραλία, Ηθοποιός ΚΘΒΕ

Επιμέλεια κειμένων/σκηνοθεσία: Θυμιοπούλου Ελένη

Γενική επιμέλεια/Υπεύθυνες ψυχολόγοι της Alzheimer Hellas:

Καραγκιόζη Κωνσταντίνα, Μαργαριτίδου Πετρίνα

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»

Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 351453-5, Fax: 2310 351 456

10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών & 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων

το 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων το οποίο θα διεξαχθεί στις

2 - 5 Φεβρουαρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη (Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305-307).

Το συνέδριο φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της άνοιας, να φέρει σε επαφή επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών με στόχο πάντα την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας αλλά και όλων των ενδιαφερομένων για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της άνοιας. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν εργασίες και ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της άνοιας με την συμμετοχή ελλήνων και ξένων ομιλητών, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, κα. Μάγδα Τσολάκη: «Η έλευση εκατοντάδων ομιλητών και πολλών συμμετεχόντων σε κάθε μας διοργάνωση, αποδεικνύει ότι η επαφή του συνόλου των επιστημόνων που ασχολούνται με νευροεκφυλιστικά νοσήματα, είτε ερευνώντας τα αίτια και αναζητώντας τη θεραπεία, είτε υπηρετώντας τον ασθενή, είτε, τέλος ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της νόσου τον ασθενή, αλλά και τον περιθάλποντα ασθενούς, είναι όχι μόνο αναγκαία για πρόοδο σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά και επιθυμητή. Σας καλώ να αποτελέσετε ενεργό μέλος αυτής της διοργάνωσης, συνεισφέροντας με το δικό σας μοναδικό τρόπο στην πληρέστερη οργάνωσή της, καθιστώντας την ακόμη πιο αποτελεσματική και ακόμη πιο επιτυχημένη».

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην τελετή έναρξης του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2/2/2017 στις 20:00 στο Grand Hotel Palace και θα περιλαμβάνει τις ομιλίες του Διοικητικού Διευθυντή της Alzheimer Disease International κ. M. Wortmann και την εισήγηση της ομοτίμου καθηγήτριας Γνωστικής Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κας Αν. Κωσταρίδου Ευκλείδη με θέμα: «Συναίσθημα και Γήρας».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του συνεδρίου (Πέτρου Συνδίκα 13, Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 810411, Fax: 2310 925802, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Web: www.alzheimer-hellas.gr).

Πληροφορίες για Ζωντανή Μετάδοση & On Demand παρακολούθηση στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..'; document.getElementById('cloak60984').innerHTML += ''+addy_text60984+'<\/a>'; //-->