Εκτύπωση

Κυρίες και κύριοι

Χαίρομαι πολύ που είμαι μαζί σας. Πριν ένα χρόνο, από τη θέση αυτή, δεν είχα φανταστεί ότι θα κληθούμε, εγώ και η οικογένειά μου, να αντιμετωπίσουμε την αρρώστια που λέγεται άνοια Alzheimer.

Η ενημέρωσή μας ήταν ελάχιστη. Ο πανικός και τα προβλήματα της καθημερινότητας άλλαξαν την ισορροπία της οικογένειάς μας. Άλλαξε η ζωή μας. Ένας άνθρωπος της οικογένειάς μας είχε ξαφνικά την ανάγκη της αποκλειστικής φροντίδας μας.

Ο προβληματισμός μεγάλος, η αγωνία και η αναζήτηση μεγάλες. Ώσπου έρχεται η ευτυχής συγκυρία να γνωρίσουμε τη ΜΟΝΑΔΑ και όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Η δουλειά και η προσφορά αυτής της ομάδας είναι σημαντικότατη. Οι επιστημονικές γνώσεις και η εμπειρία τους βοηθάνε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους να ενταχθούν ομαλά στις καινούργιες συνθήκες ζωής. Να γνωρίσουμε τη νόσο, να την αντιμετωπίσουμε σωστά και να συμφιλιωθούμε με αυτήν.

Ο χώρος φιλοξενίας και η εξειδικευμένη προσφορά των ανθρώπων αυτών είναι για εμάς πηγή κουράγιου και ελπίδας για το μέλλον. Οι προσπάθειες αυτές πρέπει να στηρίζονται από όλους μας (κρατικούς, ιδιωτικούς φορείς και απλούς πολίτες).

Ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται συνεχώς, γι αυτό σκοπός μας είναι όχι μόνο να στηρίξουμε την υπάρχουσα μονάδα, αλλά να βοηθήσουμε βάζοντας υποδομές για κάτι ακόμη καλύτερο που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις τωρινές ανάγκες της νόσου και των ασθενών.

Η αξιοπρεπής ζωή είναι δικαίωμα όλων μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κο Απόστολο Κορδελά, όλο το Διοικητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, που 24 ώρες το εικοσιτετράωρο κάνει τα πάντα για την καλύτερη λειτουργία της ΜΟΝΑΔΑΣ.

Περιθάλπων

Για τη Μονάδα στις Αλυκές Βόλου